Message Board Chat Bookstore My Delphi Polymer Clay Central

Κύλινδρος «Φτερούγα»

(Gertsch Feather Cane)


Έμαθα πως να φτιάχνω αυτό τον κύλινδρο από την Susan Bradshaw σε εργαστήρι που επιχορηγήθηκε από το South Bay Polymer Clay Guild. Ο Tom Jeffrey είχε εμπνευσθεί τη δημιουργία αυτού όταν είχε δεί τα έργα τέχνης της Linda Gertsch (Δεκέμβριος 1998 έκδοση περιοδικού Jewelry Crafts). Ο Tom, αργότεραα, επέδειξε πως δημιουργεί αυτό τον κύλινδρο σε μια συνεδρία του South Bay Polymer Clay Guild Meeting. Εμπνευσθηκε και η Susan Bradshaw και δίδαξε ενα εργαστήρι που περιελαμβανε το Βασικό Κύλινδρο Φτερούγα, Φτερούγα Παγωνιού, και ένα κύλινδρο φτερούγα φτιαγμένο με παλιούς κυλίνδρους. Η έκδοση της φτερούγας παγωνιού που περιγράφετε πιο κάτω έχει διαφοροποιηθεί από εμένα.

Θέλω να ευχαριστήσω τους υπέροχους τεχνήτεςILinda Gertsch, Tom Jeffrey, και Susan Bradshaw για την έμπνευση τους. Επίσης ευχαριστίες στην Sunni Bergeron, που μετάτρεψε τις πρόχειρες οδηγίες και φωτογραφίες μου, σέ έργο τέχνης, και τους τεχνήτες πολυμερικού πηλού που δοκίμασαν το διδακτικό υλικό μου: Kellie Robinson, Tania McCulloch, Tonja Lenderman και Sunni Bergeron.

Εάν θέλεις να δείς εξαιρετική τεχνική του κύλινδρου φτερούγας επισκέφθου την ιστοσελίδα Grove and Grove.

Κλικ εδώ για εκτύπωση

Βασικός Κύλινδρος Φτερούγας

Υλικά

  • 3 oz Χρώμα A (Premo Λιλά)

  • 3 oz Χρώμα B (Premo Τιρκουάζ αναμοιγμένο με εξίσου ποσότητα Premo άσπρο)

  • 1 oz Χρώμα C - Χρησιμοποίησα αναλογία 3 μέρη λιλά με 1 μέρος μαύρο.

  • 1 oz Χρώμα D (Premo Fuchsia αναμοιγμένο με 2 μέρη άσπρο)

  • Μηχανή Πάστας ή κάτι για να πλάθης

  • Λεπίδα

  • Καθαρή επιφάνεια εργασίας.


Βήμα 1: Ετοίμασε τα χρώματα σου για Skinner blend. Για να μάθεις πως γίνεται το Skinner blend, κάνε κλικ HERE. Θέλω ίσα χρώματα στις δύο πλευρές και το κεντρικό μείγμα χρώματος, γιαυτό, φρόντισα να είνει πολύ λίγη η επικάλυψη χρωμάτων και να μήν επεκτείνονται στις γωνιές του φύλλου πηλού.


Βήμα 2: Ξεκινώντα από τον "πάτο" του τελειωμένου μείγματος, τύλιξε το σε κύλινδρο με το σκούρο χρώμα να είναι στη μια πλευρά και το ανοικτό χρώμα στην άλλη πλευρά.


Βήμα 3: Με προσοχή να μη δημιουργηθούν φουσκαλίδες αέρος.


Βήμα 4: Τοποθετώντας τα χέρια στην κάθε πλευρά, και πλάθωντας μπρός και πίσω, πιέζοντας λίγο τα χέρια πρός στο κέντρο – με αυτό τον τρόπο θα κάνεις τον κύλινδρο πιο κοντό και πιο παχύ. Χρειάζεται λίγη ώρα, κάνε υπομονή και δούλεψε το σιγά σιγά.


Βήμα 5: τώρα πίεσε τον κοντό, χοντρό κύλινδρο να γίνει ένας χονδρός κύβος, και τετραγώνισε το.


Βήμα 6: Γύρισε τον κύβο ούτος ώστε το σκουρο χρώμα να είναι από πάνω. Τότε, πάρε τη δεξια και αριστρή άκρη, τράβηξε για να τεντώσεις, να γίνει πιο μακρύ.. Η, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον μπλάστη σου. Όπως και αν το κάνεις, θέλουμε ένα μακρύ ορθογώνιο. Φρόντισε να διατηρήσεις το σχήμα ορθογώνιο με το σκούρο χρώμα από πάνω και το ανοικτό χρώμα από κάτω.


Βήμα 7: Το τελειωμένο πρέπει να είναι περίπου 2ίντζες πλάτος και περίπου1/2 ίντζα πάχος.


Βήμα 8: Τώρα, χρησιμοποιώντας το χρώμα C (δηλ. Μαύρο αναμοιγμένο με χρώμα), φτιάξε ένα μακρύ στενό φύλλο πηλού και τοποθέτησε το πάνω από τον μακρύ ορθογώνιο κύλινδρο. Αυτό το φύλλο το έφτιαξα στο πιο παχύ της μηχανής πάστας.


Βήμα 9: Με τα δάκτυλα, ‘τσιμπησε’ την άκρια του ορθογωνίου, και...


...τοποθέτησε αυτή την άκρια στη μηχανή, στο πιο παχύ.


Βήμα 10: Πέρασε το προσεχτικά.


Βήμα 11: Θα γίνει ένα πολύ μακρύ φύλλο, περίπου 50 ίντζες μάκρος και 1/8 πάχος. I


Βήμα 12: Κόψε τωρα αυτό το πολύ μακρύ φύλλο σε κομμάτια περίπου κάθε 2 ίντζες και παραμέρησε τα κομάτια = μήν τα στοιβάσεις ακόμη.


Βήμα 13: Τοποθέτησε ένα κομάτι στο τραπέζι σου. Στη φωτογραφία βλέπετε, το σκούρο αριστερά και το ανοιχτό χρώμα δεξιά.


Βήμα 14: τοποθέτησε το δεύτερο κομάτι δίπλα στο πρώτο – οι δύο σκούρες πλευρές μαζί. Θα είναι σχήμα "L". Πίεσε λίγο τη βάση αυτού που ‘στέκετε’ πάνω στο άλλο κομάτι.....


Κάνεις κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει.


...μετά, αφήνοντας την άκρια να ακουμπάει στο τραπέζι, ‘δίπλωσε’ το δεύτερο κομάτι πάνω από το πρώτο.


Βήμα 15: Συνέχισε να στοιβάζεις όλα τα κομάτια με τον ίδιο τρόπο, ΕΚΤΟΣ από ένα. (Θα το χρειασθείς το τελευταίο κομάτι αργότερα. Κάποτε είναι ενδιαφέρον να αντιστρέφεις τα χρώματα – αυτό το έκανα στο 4ο 7ο και 11ο φύλλο.


Βήμα 16: Καθώς στοιβάζεις τα κομμάτια, θα βάλεις και κουκκίδες - (Κύλινδρο bull's eye) ή φιδάκια ενός χρώματος στα ενδιάμεσα.

Προσεχτικά, σήκωσε τη στοίβα και γύρισε την στο πλευρό.


Βήμα 17: Τώρα βλέπεις πώς ξεκινάει η φτερούγα. Πάρε το ένα κομάτι που αφησες προηγουμένως και τοποθέτησε το «κάτω» από τη στοίβα.


Βήμα 18: Εάν θέλεις μπορείς να προσθέσεις ένα λεπτό φύλλο, το ίδιο χρώμα με τις κουκκίδες, πάνω από το τελευταίο κομμάτι που πρόσθεσες. Στο παράδειγμα, χρησιμοποίησα ένα στενό, λεπτό φύλλο Fuchsia/άσπρο μείγμα στο κέντρο.


Βήμα 19: Με τράβηγμα από τις άκρες, κάνε σμοίκρινση αυτού του κυλίδρου, τεντώνοντας το προσεκτικά. Φρόντισε να διατηρήσεις το πάχος σταθερό σε όλο το μάκρος του κυλίνδρου. Μπορείς να κρατήσεις τη μια άκρια πάνω στο τραπέζι με το χέρι σου, και με το άλλο χέρι να τραβάς και να ταρακουνάς την άλλη άκρη – σαν να κάνεις ‘σχινάκι’. Έτσι, το βάρος του κυλίνδρου από μόνο του έχει αποτέλεσμα να μακραίνει ακόμη περισσότερο. Άλλαξε πλευρές και συνέχισε. Εάν σε δυσκολεύει, συνέχισε με τα επόμενα τρία βήματα και κάνεις σμοίκρινση όταν ενωθούν οι δύο άκρες.


Βήμα 20: Κόψε το τεντωμένο κύλινδρο στα δυό, ένωσε τις δύο άκρες προσεκτικά να ευθυγραμμίζετε το σχέδιο – να καθρεφτίζει η εικόνα.


Βήμα 21: τώρα πάρε τις άλλες άκρες για να ταιριάσεις το σχήμα – με προσοχή και απαλά ένωσε τα δύο – προσεκτικά για να μή γίνουν φουσκαλίδες αέρος!. Και να ταιριάζουν όλες οι γραμμές.


Βήμα 22: Κάνε σμοίκρινση όση θέλεις τώρα, και άρχισε να κόβης φέτες... καλή διασκέδαση...!


Παραδείματα: τι μπορείς να κάνεις συναρμολογώντας κομμάτια αυτού του κυλίνδρου!


Feather Cane made by Kellie Robinson


This are two more examples, given by Kellie Robinson, of what you can do with your cane.

Click Pictures for a Larger View


Feather Cane made by Tonja Lenderman


Feather Cane by Sunni Bergeron


Series of pens made by Sunni Bergeron.
Click Picture for a Larger ViewPolymer Clay Central Home Page